Analys av ett mord

Tillbaka

Analys av ett mord

Författare: Jed Rubenfeld
Titel: Analys av ett mord
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86067-22-9
Antal sidor: 368
Utgivningsdag: 2009-03-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Året är 1909 och i New York sker stora förändringar. Broarna som ska koppla Manhattan till fastlandet byggs och den ena skyskrapan efter den andra bildar den utmärkande silhuetten. Men förändringens vindar blåser inte bara på det fysiska planet. Från Österrike kommer Sigmund Freud med banbrytande idéer om det mänskliga psyket.

En ung societetskvinna mördas mycket utstuderat och grymt. Sedan attackeras ännu en kvinna, Nora, men hon överlever. Nora är dock till ytterst lite hjälp i jakten på förövaren, hon har nämligen förlorat minnet. Kan Freuds kontroversiella metoder användas för att hjälpa henne att minnas, kan hans teorier tillämpas i en mordutredning? Kan man analysera ett mord?

Jed Rubenfeld är professor i juridik och mycket intresserad av Freud. Hans debutroman, Analys av ett mord, bygger på en verklig händelse när Freud för första och enda gången besökte New York. Boken utsågs av Richard & Judy till Best Read of the Year 2007.

”En stimulerande och fascinerande deckare.”
Svenska Dagbladet

”Stilsäker debutroman. En perfekt bladvändare i yppersta deckarklass.”
Sigtunabygden

”Rubenfeld är mycket påläst och beskrivningen av ’the big apple’ är livfull, underhållande och späckad med intressanta historiska fakta. Till detta kan läggas att personteckningen är god, och romanen välskriven.”
Jury

”Något alldeles extraordinärt.”
Falu Kuriren

”Hans originalitet och breda intressen gör Analys av ett mord till roande läsning.”
Göteborgs-Posten

Om författaren
Jed Rubenfeld

Böcker av författaren