Allt

Tillbaka

Allt

Författare: Martina Lowden
Titel: Allt
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-75-8
Antal sidor: 640
Utgivningsdag: 2008-05-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

2007 års vinnare av Borås Tidnings debutantpris samt Katapultpriset för bästa skönlitterära debut.

I en tid när unga tjejer hanterar tonårens besvikelser genom att straffa sin kropp, väljer 19-åriga M en annan väg. All sorg går att behandla med böcker, menar hon. Varför tråna efter svårtillgängliga kärlekar, när man kan uppfinna idealflickan, Alice, och jaga henne genom litteraturen?

M stickar jumprar, hoppar av psykologlinjen och bildar sig på Kungliga biblioteket, konditori Valand och rue de Fleurus 27. Läsaren serveras en 600-sidig cocktail av ordvrängerier, personliga reflektioner, citat från klassiska författare, listor, post-it-lappar och sms.

Martina Lowdens självbiografiska debut Allt har rosats på såväl tidningarnas kultursidor som på modebloggar. När boken släpptes 2006 dubbades den till generationsroman och många förundrades över att någon så ung skrivit något så genialiskt.

”Jag vill inte sluta läsa. Allt är 628 sidor lång. Den är för kort.”
Expressen

”Något av det mest upplivande, roliga och intelligenta jag har läst på länge.”
Svenska Dagbladet”Ibland är Martina Lowden ett vackert barn som leker, ibland är hon mogen och vis, ibland en baglady som tvångsmässigt samlar skräp och nyttigheter i språket. Hon har kommit för att stanna.”
Amelia

”Här finns meningaroch stycken som är så genialiska att man vill spara dem i en liten låda, kunna ta fram och minnas eller visa andra.”
Norra Västerbottens Tidning

Om författaren
Martina Lowden

Läs mer om författaren

Böcker av författaren