Allra hemskaste syster

Tillbaka

Allra hemskaste syster

Författare: Lina Forss
Titel: Allra hemskaste syster
Genre: Underhållningsroman
ISBN: 978-91-86969-75-2
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2012-11-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Nutidsdrama inspirerat av Kung Lear!

Allra hemskaste syster är Lina Forss egen och moderna version av Shakespeares klassiska drama Kung Lear. Kungen i detta drama är Kurt Leander, ägare till storföretaget Firman. Han är svårt sjuk och Firman måste delas mellan de fyra systrarna Cornelia, Gabriella, Regina och Alex. Frågan är bara hur? Patriarken samlar sina fyra döttrar och meddelar att den som älskar honom mest ska bli rikast belönad.

Så ställs syster mot syster i kampen om makten över modeimperiet, en kamp där två av systrarna Gabbie och Reggie jävlas idogt med varandra och den självklara tronarvingen Cornelia. Cornelia gillar inte att strida men däremot så gillar hon syrran Gabbies man och han gillar henne. Lite för mycket. Men i krig och kärlek är allt tillåtet – så länge det inte läcker ut i pressen.
Under tiden Kurt Leander förtvinar av sjukdom åser han striderna och smider egna planer som ska eka bortom hans bortgång.

Sagt om boken:
”Spännande att läsa hur Lina Forss fantiserat kring Shakespeares pjäs Kung Lear, och hur hon skildrar en värld hon tycks känna väl. När jag läst boken blev jag sugen på att se pjäsen igen!”
Roland Heiel, ordförande i Shakespearesällskapet

Om författaren
Böcker av författaren