A strange tale

Tillbaka

A strange tale

Författare: Hans-Olov Öberg
Titel: A strange tale
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86969-85-1
Antal sidor: 237
Utgivningsdag: 2013-05-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Sagan om Esbjörn Svensson Trio!

A strange tale är en mycket ovanlig rockbiografi. Det är sagan om hur två grabbar från Skultuna och en från Pilgrimstad gör det omöjliga: skapar en succé av någonting så udda som en svensk pianojazztrio och sprider musiken från jazzhaken till de tyngsta rockklubbarna och så småningom till överfulla konsertlokaler med rök och ljusshower. Över hela världen.

A strange tale är sagan om grabbarna Esbjörn, Magnus och Dan, och alla runtomkring dem, som gjorde det som krävdes. En saga om kärleken till musiken, den oknäckbara lojaliteten i bandet och ett bittert, orättvist slut.

Biografin har gjorts i samförstånd och samarbete med bandets kvarvarande medlemmar, föräldrar, management och skivbolag. Författaren har känt Esbjörn Svensson och Magnus Öström sedan sextiotalets Skultuna.

Sagt om boken:
”En pricksäker inifrånskildring av ett världsbands uppgång och horribla fall. Läs och känn. Djupt.”
Arne Dahl

”En driven och engagerande berättelse om fenomenet EST och boken bör vara ett måste för dem som följde guldkalvarna på deras resa som i ett enda hugg tog slut när allt pekade – om möjligt – ännu mer mot den musikaliska jazzhimlen.”
Orkesterjournalen

”Här är boken om en trio svenska jazzmusiker som blev internationella storheter som grupp. Det är en fin berättelse om hårt arbete, drömmar och ett bittert slut.” Dalademokraten

Om författaren
Fotograf: Olof Nauclér Ladda ner pressbild
Hans-Olov Öberg

Läs mer om författaren

Böcker av författaren