40 – constant reader

Tillbaka

40 – constant reader

Författare: Linda Skugge
Titel: 40 – constant reader
Genre: Självbiografi
ISBN: 978-91-7579-135-7
Antal sidor: 195
Utgivningsdag: 2015-08-19

Ladda ner omslag

”Jag trodde att jag var så dålig, att jag snart skulle bli utbytt för att jag var så dålig. Jag älskade att skriva, jag var alltid i trans när jag skrev. Jag mådde bara bra i skrivandet. Orden bara kom till mig, de vällde fram.”

I 40 – constant reader skriver Linda Skugge kort, vasst och ärligt om sig själv, omvärlden och livet som skrivande och läsande människa. Om att fylla fyrtio och googla trailerpark-hus för att kunna bo billigt så att man har råd att skriva böcker. Om att tatuera Bret Easton Ellis-citat disappear here på kroppen. Om att läsa om sina gamla texter utan att hitta det som sägs vara så hemskt. Om att maniskt läsa bok efter bok, för att förstå verkligheten bättre. Om en önskan att bli förstådd som Linda Skugge och inte ”Linda Skugge”.

Sagt om boken
”Stilistiskt fulländat, emotionellt plågsamt om karaktären “Linda Skugge”, om författarskap och utanförskap.”
Expressen

”Linda Skugge är ett missförstått geni. … ”40 – constant reader” är en bladvändare. Hon skriver med sådant driv att jag måste skynda mig av rädsla för att inte hänga med i svängarna, rädd att missa något om jag lägger den ifrån mig, som om raderna suddas ut om jag inte fångar dem i flykten.”
Sundsvalls Tidning

”Som litteratur blir det vasst, hårt och härligt.”
Göteborgs-Posten

”Jag började läsa på vägen hem och kunde sedan inte sluta. I det sinnestillstånd jag befann mig just då tyckte jag inledningsvis att det var något av det bästa jag någonsin läst. … Och jag vill bara ropa över berg och vatten att jag gillar dig Linda Skugge, jag tycker du är fantastisk. För hur ovanligt är det med en kvinna som vägrar att behaga och hur bra måste man inte skriva, hur stensäker stilist måste man inte vara för att kunna göra rätt självupptaget ältande till inte bara underhållande utan faktiskt god litteratur? Och hur modig är man inte när man vågar lägga sitt hjärta för alla att se.”
Sveriges Radio Kulturnytt

”Ett sug i språket som får en att hänga sig fast i meningarna och sluka den på en kväll.”
Sydsvenskan

Om författaren
Böcker av författaren